Verekedésbe keveredett a Fehér Ház új szóvivője észak-koreai tisztviselőkkel

2019. június 30., 14:55

Szerző:

Alig fértek be a média képviselői Donald Trump és Kim Dzsong Un villámtalálkozójára. A tumultusban a Fehér Ház nemrég kinevezett szóvivője dulakodásba keveredett az észak-koreai tisztviselőkkel – írja az IndexCNN tudósítása alapján.

Donald Trump, az Egyesült Államok vezetője ma találkozott a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben található Panmindzson falujában Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. A Fehér Ház közleménye szerint a panmindzsoni találkozót az észak-koreai vezető kérte Trumptól, aki Twitteren azt is közölte, hogy már rég szerette volna felkeresni demilitarizált övezetet. Trump az oszakai G20 csúcstalálkozó miatt van a térségben, ezt követően utazott Dél-Koreába.

A találkozót hatalmas sajtóérdeklődés övezte. Olyan nagy, hogy Stephanie Grisham szóvivő dulakodásba keveredett az észak-koreaiakkal, amikor a fehér házi tudósítóknak próbált helyet szerezni a teremben. A CNN egy helyszíni forrásra hivatkozva azt írta, hogy Grisham kisebb zúzódásokat is szenvedett.

Trump volt egyébként az első, aki hivatalban lévő amerikai elnökként – ha rövid időre is, de – átlépett Észak-Korea területére is. A két vezető megbeszélése a dél-koreai oldalon majdnem egy órán át tartott. A végén Trump átkísérte Kimet a demarkációs vonalig.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.