Véletlenül 1,6 millió forintos csúcsbort szolgáltak fel a vendégeknek egy 17-szer olcsóbb bordói áráért

2019. május 16., 18:39

Szerző:

A Hawksmoor Manchester étterem a Twitteren közölte, hogy reméli, vendégeik élvezték a náluk töltött estét, miután tévedésből a pincérek egy üveg 2001-es Chateau le Pin Pomerolt szolgáltak fel a számukra – írja a 444.

Ennek a vörösbornak a palackára 4500 font, azaz 1,6 millió forint fölött van és összesen 500 palacknyi készült belőle.

Fotó: Pinterest

A vacsorázó társaság amúgy egy 260 fontos bordóit rendelt ki ugyanabból az évjáratból, de véletlenül a 17-szer drágább italból kaptak. Nagyon ízlett nekik, kértek is még egy üveggel, de már nem hoztak, a menedzser ugyanis akkor jött rá a hibára: egy másik éttermük személyzete segítette ki őket azon az estén, és amikor egyikük elment megkeresni a bort a pincér számára, rosszat választott ki.

A BBC beszámolója szerint a borritkaságot felszolgáló, egyébként príma munkaerőnek tartott alkalmazott teljesen kiborult, és úgy kellett noszogatni, hogy ne omoljon össze, hanem csinálja tovább az estét.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.