Nem a 36 éve eltűnt lány csontjait találták meg a vatikáni temetőben, miután feltúrták két hercegnő sírját

2019. július 15. 14:45 - szerző: 168 Óra/MTI

Emanuela Orlandinak 1983-ban, egy zeneóra után veszett nyoma, de eddig az összes nyom hamisnak bizonyult a több évtizedes rejtélyben.

Rejtett csontkamrákat találtak a vatikáni temetőben, ahol a 36 éve, 1983 június 22-én eltűnt római kamaszlány, Emanuela Orlandi holttestét egy névtelen levél alapján keresve a múlt héten felnyitották két 19. századi német hercegnő sírját - írja az MTI. 

A vatikáni német zarándoktemetőben (Campo Santo Teutonico) nyugvó hercegnők sírját nagy meglepetésre teljesen üresen találták, nemcsak a keresett lány, de még az elhunytak maradványai sem kerültek elő, ezért a vatikáni illetékesek kiterjesztették a keresést, és a sírok mögött, azoktól nem messze két rejtett osszáriumot fedeztek fel a padozat alatt. 

Eltűnt lány maradványait keresik a Vatikánban Emanuela Orlandi fivére, Pietro Orlandi érkezik a Vatikánba 2019. július 11-én
Fotó: Andrew Medichini

A csapóajtó fedte üregekben, amelyek már a pápai német papi kollégium épületéhez tartoznak, emberi csontokat találtak. Mint a Vatikán szóvivője, Alessandro Gisotti a hétvégén közölte, a csontkamrákat gondosan lezárták, és azokat július 20-án szombaton, az eltűnt lány hozzátartozóinak jelenlétében fogják közelebbről megvizsgálni igazságügyi orvosszakértők.

Az 1983-ban, egy zeneóra után nyomtalanul eltűnt Emanuela Orlandinak, egy vatikáni alkalmazott lányának a rejtélye évtizedek óta a legvadabb összeesküvés-elméleteket táplálja Olaszországban, főleg az egyházi állammal kapcsolatban, ezért a Vatikán immár teljes mértékben együttműködik a családdal a felmerülő új nyomok tisztázásában. 

A csaknem 200 éves hercegnői sírokat azért bolygatták meg, mert a család kapott egy névtelen levelet, benne egy fotóval, amely azt sugallta, hogy a lány az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe sírjában lehet eltemetve. 

A több évtizedes rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

Emanuela bátyja, Pietro Orlandi szerint azzal, hogy a Vatikán engedélyt adott a sírok felnyitására, elismeri, hogy az egyháznak is lehettek információi a 15 éves korában eltűnt lány sorsáról.

Emanuelát 2012-ben egy római bazilikában eltemetett maffiózó sírjában is keresték. Tavaly ősszel újra felcsillant a remény, hogy megoldódhat a rejtély, mivel titokzatos emberi maradványokat találtak a Vatikán olaszországi diplomáciai képviseletének területén, de a csontok DNS-vizsgálata végül kizárta, hogy az eltűnt lány maradványai kerültek volna elő a portásfülke padlózata alól.

Emanuela Orlandi
Fotó: Forrás: Wikipédia