Vaskos pénztárcájú kínai kommunistákról, meleg osztrák politikusokról és izraeli tanácsadójáról is mesélt Strache a videón

2019. május 19., 18:55

Szerző:

Új részleteket közölt a Süddeutsche Zeitung Heinz-Christian Strache lemondott osztrák alkancellár ibizai videófelvételéből. A kissé bevodkázott Strache arról is beszélt az őt csapdába csaló orosz ál-milliomosnőnek, hogy melyik osztrák politikusokról lehet tudni, hogy melegek vagy rendszeres drogfogyasztók. Sebastian Kurzról (aki később kancellár lett) azt is elmondta az FPÖ elnöke, hogy szexpartikra bejáratos.

Részlet a titokban rögzített ibizai videóból, a kanapén Heinz-Christian Strache
Fotó: Spiegel Online

Strache azt is felfedte, hogy pártja egy izraeli tanácsadót fogadott a 2017-es parlamenti választásra, aki korábban dolgozott a Brexit-kampányon, Donald Trumpnak és Vlagyimir Putyinnak is. Ezután arról is beszélt, hogy a Kínai Kommunista Párt részéről is kapcsolatba léptek vele, bár nem tisztázta, milyen szándékkal. Azt azonban hozzátette: 

„Nagyon sok pénzük van a kutyáknak”.

A politikusnak nem volt jó véleménye Szerbiáról és Horvátországról sem, utóbbi szarnak nevezte. Ennek ellenére Strache előtte még azt fejtegette, hogy a Nyugat hanyatlik, de Kelet-Európában még normálisak az emberek.