Valószínűleg az apa barátnője fojtotta meg az eltűnt spanyol kisfiút

2018. március 13. 16:40 - szerző: 168 Óra

Még februárban tűnt el a spanyolországi Armeria tartományban egy kisfiú, akinek keresésére fél Spanyolország megmozdult. Akkor még senki sem sejtette, hogy a televízióban, a keresőcsapatban és a fiú apjának oldalán feltűnő nő, a férfi élettársa az, aki a gyanú szerint megfojtotta a gyereket– írja a BBC.

A gyermek, Gabriel Cruz Ramírez holttestét vasárnap találták meg a rendőrök nem is akármilyen körülmények között. Szemmel tartották ugyanis az egyre gyanúsabban viselkedő nőt, a dominikai Ana Julia Quezadát, és észrevették, ahogy a kocsija csomagtartójába tuszkolja a holttestet. A 43 éves nő letartóztatásakor azt kiabálta, hogy nem ő a tettes, és csak aznap került hozzá az autó.

Gabriel napra pontosan február 27-én tűnt el, utoljára akkor látták, amikor nagymamájától távozott. Amikor három óra múlva sem ért haza, a szülei bejelentették eltűnését. Négyezer rendőr és önkéntes kezdte el keresni, akikhez a feltételezett elkövető, Quezada is csatlakozott.

A nőre akkor figyeltek fel a nyomozók, amikor március 3-án, az eltűnés helyszínétől nem messze a fiú apja és Quezada talált egy pólót, amelyen rajta volt Gabriel DNS-e. Ez egy olyan terület volt, amit a rendőrök már korábban átvizsgáltak, így a nő felfedezése és viselkedése megkongatta a vészharangokat. A gyerek holttestét napokig egy házban őrizhette. Akkor csaptak le rá, amikor valószínűleg el akarta vinni máshova a holttestet.

Gabriel halála miatt a rendőrség megvizsgálta a nő múltját, így előkerült egy 1996-os ügy. Quezada akkor a saját négy éves lányára és egy másik, vele egykorú kislányra vigyázott, saját gyermeke kiesett az ablakon egy Burgos városában lévő épületben. Akkor balesetként könyvelték el az esetet, de most újra megvizsgálják a körülményeket.

Gabriel édesanyja hétfőn a rádióban azt nyilatkozta, hogy mindig is gyanította, hogy a nőnek köze van a kisfiú eltűnéséhez, de mindenkit kért, hogy hagyják, hogy az igazságszolgáltatás tegye a dolgát, és nyugalomra intette a gyűlölködőket.

A kisfiú beceneve Halacska volt, mert nagyon szerette a tengert.