Trump szerint Biden el fogja csalni a választásokat

2020. augusztus 25., 12:37

Szerző:

Hétfőn Donald Trumpot hivatalosan hivatalosan is kinevezték a republikánusok elnökjelöltjének a Charlotte városában tartott pártkonventen - írja a BBC. Akkor a jelenlegi elnök arra figyelmeztette a republikánusokat, hogy ellenfele a koronavírus-járványt fogja felhasználni arra, hogy

elcsalja a választásokat.

Ezt azzal magyarázta, hogy a pandémia miatt megnövekedett a postai úton szavazók száma, és Trump értelmezése szerint ez választási csaláshoz is vezethet. A szakértők és a tisztviselők szerint a jelenlegi elnök részéről ez csupán egy összeesküvés elmélet.

A közvélemény kutatások szerint egyébként Trump lemaradt demokratikus kihívottjától Joe Bidentől. Barack Obama korábbi alelnöke alkalmanként akár 10 pontos vezetéssel is büszkélkedhet a mostani elnökkel szemben.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.