Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Igazoltatás közben kitört a lövöldözés, hat halott Jersey Cityben

2019. december 11. 06:35 - szerző: 168 Óra/MTI

Lövöldözés tört ki kedden este a New York városához közeli Jersey Cityben, hatan meghaltak és többen megsebesültek.

A lövöldözés a város temetőjében kezdődött, ahol a rendőrök igazoltattak két férfit. A férfiak fegyvert rántottak, az egyik rendőrt agyonlőtték, a másikat megsebesítették, majd elmenekültek. Később egy boltban barikádozták el magukat. Több mint egyórás tűzharc kezdődött, amelynek végeztével a rendőrök öt holttestet találtak a boltban, köztük volt a két feltételezett temetői rendőrgyilkos is. A két fél több mint százszor nyitott tüzet.

A környéket, ahol több iskola is fekszik, lezárták.

Michael Kelly, Jersey City rendőrfőnöke kedden este sajtóértekezleten erősítette meg, hogy nincs terrorizmusra utaló jel. Elmondta, hogy a tűzharcban két másik rendőrt is meglőttek, de ők szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedtek. A rendőrség megkezdte a nyomozást, részben az elkövetők személyének és hátterének, részben pedig lehetséges indítékaiknak a feltárására. A nyomozásba a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott.

A meggyilkolt rendőrről a város polgármestere, Steven Fulop is megemlékezett. A Twitteren azt írta: a 40 éves Joseph Seals nagyszerű rendőr és öt gyermeket nevelő nagyszerű apa volt.