Újra tűzoltóparancsnok lett a pedofil férfi a helyi polgármester támogatásával

2018. február 13. 15:59 - szerző: 168 Óra

Egy Pennysylvania állambeli kisváros, Spartansburg önkéntes tűzoltóparancsnokának választották meg újra azt a pedofil férfit, aki 2001-ben megerőszakolt egy négyéves kislányt – írja a New York Daily News

Roger Gilbert Jr-t. most másodszorra választották meg az önkéntes tűzoltók vezetőjének, ráadásul a döntést a 300 lakosú kisváros polgármestere is támogatja. Ann Louise Wagner polgármester azt nyilatkozta, hogy támogatja a döntést, és a tűzoltók mindig is saját maguk választották meg vezetőjüket, ezért sem kérdőjelezi meg a döntésüket.

Robert Gilbert
Fotó: Pennsylvania State Police

A polgármester szerint tisztában vannak azzal, hogy Gilbert mit követett el. A most 43 éves férfi börtönbe került a négyéves kislány megerőszakolása miatt. Öttől tíz évig terjedő fegyházra ítélték, amit le is töltött, de hogy pontosan hány évet ült, az nem derül ki a cikkből. Élete végégig szexuális bűnözőként fogják számon tartani az állami nyilvántartásban.

A férfi 2010 óta dolgozik fizetés nélkül önkéntes tűzoltóként, egy ciklust már letöltött parancsnokként.

A megerőszakolt lány édesanyja azt nyilatkozta a helyi újságnak, hogy nem lenne szabad megengedni, hogy a férfi olyan munkakörben dolgozzon, amelyben gyerekekkel kerülhet kapcsolatba. A férfi viszont azt állítja, hogy megváltozott. – Húsz évvel ezelőtt történt – mondta Gilbert. – Ez egy olyan történet, amit példaként elmesélhetsz a gyerekeknek, hogy ha egyszer hibázol, életed végéig bűnhődni fogsz. Azóta megváltoztattam az életemet. Minden nap úgy kelek fel, hogy megpróbálok jót tenni.

A törvény szerint nincs akadálya annak, hogy a férfi betöltse a pozíciót.