Újabb nő állt elő azzal, hogy szexuálisan zaklatta Trump főbírójelöltje

2018. szeptember 24., 11:29

Szerző:

Deborah Ramires a Yale egyetemen volt a főbírójelölt Brett Kavanaugh osztálytársa, és állítja, a politikus illetlenül viselkedett vele egy kollégiumi buliban.

Ő a második nő, aki abúzussal vádolja Trump protezsáltját. A pszichológiaprofesszor Christine Blasey Ford névvel és arccal vállalta a Washington Postnak adott interjújában, hogy ő az a nő, akit Brett Kavanaugh még tinédzser korukban megpróbált megerőszakolni.

Ford tucatnyi halálos fenyegetést kap, zaklatják és visszaélnek a nevével mióta előállt a vádakkal, miszerint 1982-ben egy bulin Kavanaugh részegen erőszakkal próbálta levetkőztetni és az ágyhoz nyomta, letapasztotta egyik kezével a száját, hogy ne tudjon sikítani. Fordnak és családjának az otthonából is el kellett költöznie. Féltik az életüket.

A nő először azt mondta, nem áll ki a szenátus elé, hogy elmondja, mi történt vele. Ám amikor kiderült, ha nem teszi, akkor megtartják a szavazást a bírójelöltről, úgy döntött, csütörtökön beszélni fog.

A másik áldozat, Deborah Ramirez azt mondja, 1983-ban, egy kollégiumi italozás alkalmával Kavanugh az arca elé tolta a nemi szervét, amit véletlenül meg is fogott, amikor megpróbálta eltolni maga elől, miközben a többiek rajta nevettek. A ma 53 éves nő azt mondja, hogy valóban nem emlékszik teljesen pontosan mindenre arról az estéről, túl sokat ivott, ezért nem is akart nyilatkozni, amikor a New Yorker újságírói több más osztálytársával együtt őt is megkeresték, hogy megpróbáljanak információt szerezni Kavanaugh viselkedéséről.

A New Yorkerben megjelent cikket jegyző Ronan Farrow (Woody Allen és Mia Farrow gyermeke, aki az első, Harvey Weinsteinről szóló leleplező cikket írta) és Jane Mayer azt mondják, hogy Ramirez mellett több osztálytárssal is sikerült beszélniük, akik viszont tagadják, hogy Kavanaugh képes lenne ilyesmire.

Donald Trump természetesen biztosította a támogatásáról Kavanaught, akit nagyon sajnál, mert szerinte a főbírójelölt nem egy olyan férfi, aki ezt érdemli. – A Legfelsőbb Bíróság az egyik legfőbb ok, amiért elnöknek választottak. Remélem a republikánus választók, és mások is látják és figyelik, hogyan játszanak a demokraták. – írta Twitter-bejegyzésben Trump.