Újabb középkorú, korábban teljesen egészséges áldozata van a koronavírusnak Horvátországban

2020. április 7., 17:50

Szerző:

Horvátországban az eddigi utolsó közlések szerint egy nap alatt 60-nal, 1282-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig 18 halálos áldozata van a járványnak.

A kedden bejelentett egyik halálos áldozat 92 éves, a másik

46 éves volt, és nem szenvedett más betegségben. Hétfőn szintén egy korábban teljesen egészséges középkorú férfi halt bele a Covid-19 szövődményeibe.

Az első fertőzés megjelenése óta 130 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Jelenleg 35 beteg van súlyos állapotban, lélegeztetőgépen.

Koronavírus - Horvátország Koronavírus - Horvátország
Fotó: Darko Bandic

Zágrábban egy 33 éves nő ellen büntetőjogi eljárás indult, mert annak ellenére, hogy fertőzött volt, elhagyta a számára elrendelt házi karantént. Akár két évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Szlovéniában a keddi hivatalos közlés szerint egy nap alatt 38-cal, 1059-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és eddig 30-an haltak meg a járvány következtében.

Hétfő óta nem volt haláleset az országban.

A diagnosztizált betegek közül 30-at ápolnak intenzív osztályon. Az első fertőzés megjelenése óta 102 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. Eddig 29 455 koronavírustesztnek lett negatív az eredménye az országban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.