Újabb földrengések rázták meg Horvátországot, Magyarországon is érezték

Az első földrengés epicentruma Siska és Petrinja közelében volt.

2020. december 30., 07:04

Szerző:

Újabb három földrengés rázta meg Horvátországot szerda reggel - írja a 24 sata. Az első a Richter-skála szerinti 4.9-es erősségű rengés 6.15-kor volt.

Ezt két másik követte, a 6.26-kor bekövetkezett rengés 4.8-as erősségű, a három perccel későbbi pedig 3.9-es erősségű volt- írja a portál. 

Az első földrengés epicentruma Siska és Petrinja közelében volt.

Baranya megyei olvasóink azt jelezték, hogy Magyarországon is érezni lehetett az újabb földrengéseket. A Jutarnji list szerint Szlovéniában szintén.

 

9.35

9.21-kor ismét földrengés volt Horvátországban - írja az index.hr. Ennek az erőssége 4.1 volt.  

 

10.29

Két szerda reggeli utórengését is lehetett érezni Magyarországon - közölte Szanyi Gyöngyvér, az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának szeizmológusa az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az utórengések közül a szerda reggel 6.15-kor keletkezett, majd a 11 perccel később kipattant rengést elsősorban a magasabb épületekben Magyarországon is érezték, például Kaposváron, Lentiben, Nagykanizsán, Pécsen és Zalaegerszegen. (MTI)

 

10:40

A keddi természeti katasztrófának eddig hét halálos áldozata van, köztük egy gyermek. Jelenleg huszonhat sérültet ápolnak kórházban. A horvát belügyminisztérium közlése szerint legalább hatan súlyosan, húszan könnyebben sérültek -írja az index.hr

 

13:30

A horvátországi beszámolókról itt olvashat.

 

Cikkünk frissül.