Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Újabb 99 fertőzött a Diamond Princess tengerjárón, a koronavírus megállíthatatlanul terjed a karantén alá vont luxushajón

2020. február 17. 12:12 - szerző: 168 Óra

Hétfői japán médiaértesülések szerint újabb 99 olyan emberen mutatták ki a koronavírust, akik a korábban Jokohama kikötőjében vesztegzár alá helyezett Diamond Princess üdülőhajó utasai voltak. Az érintetteket elkülönítették. Így már 454-en betegek a hajón.

Koronavírus - Japán A jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró 2020. február 16-án
Fotó: Franck Robichon

Amint korábban megírtuk, a hajó fedélzetén 3700 utas és dolgozó tartózkodott. A tengerjárót azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült, megfertőzte a COVID-19 vírus. Azóta a hajón egyre több lett a fertőzött, őket külön erre a célra kirendelt kórházakba vitték Japánban.

Ugyancsak hétfőn két repülőgépen elhagyták Japánt azok az amerikaiak, akik a hajón utaztak. Elszállításukra az amerikai kormányzat bérelt két chartergépet. Közülük 14 embernél mutatták ki a koronavírust. - írja 24.hu

A hajón három magyar is tartózkodik a személyzet tagjaként, ők a japán hatóságok döntése alapján további két hétben karanténban maradnak, miután már nincsenek utasok a fedélzeten. A hajón lévő magyar állampolgárok jól vannak, a külügyminisztérium tartja velük a kapcsolatot.