Eldőlt: 2021 nyarára halasztják a futball Európa-bajnokságot

2020. március 17., 14:38

Szerző:

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) - a tagországokkal történt keddi egyeztetést követően - úgy döntött, hogy

a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő évre halasztja a kontinensbajnokságot, amelynek 11 másik várossal együtt Budapest is a házigazdája.

Az Eb-t - amelyet idén június 12. és július 12. között bonyolítottak volna le a magyar főváros mellett Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában - jövőre június 11-től július 11-ig rendezik meg.

Az egyéves elhalasztás mellett szólt, hogy egyelőre nem megjósolható, mikorra áll vissza a korábbi rend a járvány lecsengése után, ráadásul az egyéves csúsztatás esélyt kínál arra, hogy befejezzék az aktuális nemzeti és nemzetközi klubsorozatokat. Így eldőlhetne, mely csapatok lesznek bajnokok, mely együttesek indulhatnak a következő idény selejtezőiben, illetve lehetnek ott a főtáblákon.

Az UEFA kedden videokonferencián egyeztetett a klubok, a nemzeti szövetségek, valamint a játékosok európai szervezeteinek képviselőivel, majd a döntések ezt követően a végrehajtó bizottság ülésén születtek meg.