Felrobbanó tűzijáték szakította le a férfi fejét

Európaszerte többen is meghaltak az újévi ünneplés során.

2021. január 1., 16:35

Szerző:

Sok halottja van a szilveszteri tűzijáték-baleseteknek Európában. A franciaországi Boofzheimben egy felrobbanó szerkezet egy 25 éves férfi fejét szakította le. Egy másik férfit kórházban ápolnak. A régióban december eleje óta tilos a tűzijátékok eladása és használata.

Németországban is legalább egy halottja van az ünneplésnek: egy 24 éves brandenburgi férfit házi készítésű pirotechnikai eszköz ölt meg. Egy 21 éves osnabrücki férfinek pedig több végtagja is leszakadt, miután túl közel került egy felrobbanó, szintén házi készítésű eszközhöz.

A közép-németországi Springstille faluban egy idő előtt felrobbanó tűzijátéktól szintén súlyosan megsebesült egy 24 éves fiatal. Elképzelhető, hogy elveszíti a látását - közölte a rendőrség.

Essenben rendőrökre támadt tűzijátékkal egy fiatalokból álló banda.

Berlin Neukölln nevű városrészében egy áruház gyulladt ki, és omlott össze felrobbanó tűzijátékok miatt.

Az észak-olaszországi Asti helységben egy 13 éves fiú halt meg egy szilveszteri partin felrobbanó tűzijátéktól. A hasát érte súlyos sebesülés - közölte a rendőrség. Szerte Olaszországban több tucatnyi ember sebesült meg tűzijátéktól, noha jóval kevesebb, mint a korábbi években. Milánóban egy férfi elvesztette két ujját.

(MTI)