A német közszolgálati tévé kabaréja szerint Orbán csak a német autógyárak miatt maradhatott a Néppártban

És egy kicsit azért le is fasisztázták a magyar miniszterelnököt.

2019. március 23., 17:27

Szerző:

Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása - vette észre a 444.hu. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg.

Orbánt mint az európai fasiszták hete egyik szereplőjét konferálták fel (Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Marine Le Pen társaságában), majd felidézték, amikor az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker diktátornak nevezte a magyar kormányfőt.

Fotó: ZDF/444.hu

Szóba kerültek, mint a konfliktus forrása, a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták és szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 

- Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU pénze nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna - mondta a műsorvezető, Oliver Welke.

Végül pontot Welke pontot tesz az Európai Néppárt és a Fidesz közti ügyre: a műsorvezető felkeres egy bölcset, ami elárulja, hogy

három érv van, hogy miért nem zárták ki a magyar kormánypártot. Ez a három pedig: Audi, BMW, Mercedes.

Mindhárom német autógyárnak van magyarországi üzeme, ahol élvezik Európa legalacsonyabb társasági adóját, és az alacsony béreket. És hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette a kedvükért.