Tunézia nyomoz a nizzai késeléses gyilkosság ügyében

2020. október 29. 21:11 - szerző: 168 Óra / MTI - forrás: MTI

Emellett Tunisz elítéli a terrorizmust, és a szélsőségek minden formáját.

 Tunézia csütörtökön határozottan elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikában aznap elkövetett terrortámadást, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyanú alapján, amely szerint a támadó tunéziai állampolgár, írja az MTI. 

    Több forrásból is közölték, hogy a merénylő, aki a reggeli órákban késsel támadt a bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített, tunéziai bevándorló, aki október elején Franciaországba. A férfit a rendőrség megsebesítette és őrizetbe vette. "Tunézia határozottan elítéli a nizzai terrorista incidenst és szolidaritását fejezi ki a francia kormánnyal és néppel" - áll a tuniszi külügyminisztérium közleményében. 

Az állásfoglalás elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, ugyanakkor óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától, egyidejűleg minden kapcsolatot a vallás és a terrorizmus között - áll a közleményben. Tunézia vizsgálatot is indított az ügyben a gyanú alapján, hogy tunéziai férfi követett el egy terrorcselekményt az ország határain kívül. A nyomozás folytatódik - jelentette ki Mohszen Dali tuniszi főügyészhelyettes.