Trumpot fenyegette, letiltotta a Twitter az iráni legfelsőbb vezetőt

A felvétel a golfozó Donald Trumpot mutatta egy hatalmas csapásmérő drón árnyékában.

2021. január 22., 20:25

Szerző:

A Twitter pénteken letiltott egy Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezetőhöz köthető fiókot néhány órával azt követően, hogy azon egy Donald Trump volt amerikai elnököt fenyegető kép jelent meg.

A felvétel a golfozó Donald Trumpot mutatta egy hatalmas csapásmérő drón árnyékában. A fárszi nyelvű felirat pedig Hamanei tavaly decemberi kijelentését idézte, miszerint „biztos lesz bosszú”.

Hamenei tavalyi beszédében ugyanis azt hangoztatta, hogy a megfelelő időben biztosan megfogják bosszulni Kászim Szulejmáninak, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegysége parancsnokának halálát, akivel amerikai dróncsapás végzett tavaly januárban Bagdad közelében.

A Twitter az AP amerikai hírügynökség megkeresésére válaszolva közölte, hogy a bejegyzés egyebek között a sértő tartalmakra vonatkozó magatartási szabályokba ütközött.

A Hameneihez köthető más felhasználói fiókok továbbra is működtek. (MTI)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.