Egy volt modell állítja: 24 éves korában zaklatta őt Donald Trump

A volt modell már a 25. nő, aki hasonló váddal kiállt a nyilvánosság elé.

2020. szeptember 17., 16:38

Szerző:

Amy Dorris állítása szerint 1997-ben zaklatta őt Donald Trump: az 51 éves, házas ingatlanmágnás erőszakkal megcsókolta, és úgy fogdosta az akkor 24 éves nőt, mintha "csápjai" lennének - írja a hvg.hu

Szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trump amerikai elnököt Amy Dorris volt modell. A történetét most a Guardiannek mondta el, ami szerint az eset 1997 szeptemberében történt, amikor ő és akkori partnere egy hosszú hétvégét töltöttek együtt Trumppal.

Elmondása szerint a New York-i US Open-t nézték Trump privát lelátójábanaz akkor 51 éves, házas Trumppal. A mostani elnök a mosdó mellett támadt a nőre. 

“Ledugta a nyelvét a torkomon, én pedig próbáltam eltolni őt. Ekkor erősebb lett a szorítása, és megfogdosta a fenekemet, a mellemet, a hátamat, mindent – részletezte a Guardiannek a most 48, akkor 24 éves nő. Hozzátette, határozottan és egyértelműen elutasította Trumpot, szavakban is. Úgy véli, az elnök nyelve meg is sérülhetett, olyan hevesen próbálta azt a szájába tenni, miközben ő összeszorította volna fogait. "Mintha csápok lettek volna" – jegyezte meg.

Történetét többen is megerősítették a lapnak azok közül, akiknek korábban elmondta azt. Dorris több fényképet is bemutatott, amik az állítólagos zaklatás idején készültek, és Trumppal együtt látható rajtuk.

Donald Trump ügyvédjén keresztül viszont mindent tagad.

Az elnök azzal védekezik egyfelől, hogy a VIP lelátó többi vendégének látnia kellett volna, ha tényleg az történik, amit Dorris állít. Másfelől pedig úgy érvel, hogy a nő nem maradt volna még több napig a közelében, ha valóban zaklatja őt.

Dorris szerint egyrészt nem volt hová mennie, mivel ekkor Floridában élt, de New Yorkban volt, saját pénz nélkül. A történtek pedig elmondása szerint megbénították, még nem tudatosult benne, hogy mi is zajlott le, és úgy érezte, diszkréten hallgatnia kell. Arról, hogy miért nem voltak szemtanúk, azt mondta, hogy a lelátó mosdója előtt egy paraván takarta el őket.

Amikor összesen 24 nő egymás után állt a nyilvánosság elé 2016-ban, hogy elmondják, az akkor még csak elnökjelölt Trump miként zaklatta őket, Dorris nem volt közöttük. Elmondása szerint családját féltette a lehetséges következményektől. Most – mint nyilatkozta – tizenéves lányai miatt döntött a nyilvánosság mellett, akiknek példát szeretne mutatni ezzel.