Trump egészen biztos abban, hogy ő nem csecsemő

2018. október 15., 12:39

Szerző:

– Valószínűleg benne van a keze gyilkosságokban és mérgezésekben, de nem a mi országunkban – mondta Donald Trump Vlagyimir Putyinról a vasárnap esti 60 minutes-nek adott interjújában. Az amerikai elnök hozzátette, természetesen Putyinnak „nem kellene ezt tennie” és kiemelte, hogy elég keményen is bánik vele szemtől szembe. –Volt vele egy találkozóm, amin csak ketten voltunk, nagyon kemény és nagyon jó beszélgetés volt – mondta Trump arról a kétoldalú megbeszélésről, amelyet sokan kirakatnak bélyegeztek, amiért Trump semmilyen lényeges részletet nem árult el az utána lévő sajtótájékoztatón.

A riporter kérdésére, aki azt firtatta, szerinte beavatkozott-e Oroszország a 2016-os választásba, Trump azt válaszolta, hogy igen, és véleménye szerint Kína is, ami szerinte „egy sokkal nagyobb probléma”.

Az amerikai elnököt az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal való viszonyáról is kérdezték, illetve hogy nem tartja-e aggályosnak a vele való kedvességet. – Tudom, hogy milyen emberi jogi problémák vannak Észak-Koreában. Nem vagyok csecsemő. Tudom ezeket a dolgokat. De nagyon jól kijövök vele, jól működik a kémia közöttünk, és nézze, milyen durva fenyegetések voltak (Észak-Korea) részükről, ma már nincs több. Nincs több.

Donald Trump azt is elmondta, feleségéhez hasonlóan ő sem bízik meg mindenkinek a Fehér Házban. – Nem vagyok csecsemő, tudom, hogy ez egy kemény biznisz, ez egy gonosz hely. Washington D.C egy gonosz hely – mondta.

Az elnök szót ejtette arról, hogy szerinte, sokakkal ellentétben nem gúnyolta ki a Brett Kavanaugh főbírót szexuális erőszakkal vádló Christine Blasey Fordot, de nem volt hajlandó belemenni részletekbe, hiszen a lényeg, hogy győztek – kommentálta Trump.