Tizenhatan meghaltak egy robbantásos merényletben Szíriában

A sérültek között többeknek súlyos az állapota. A merényletért eddig senki nem vállalta a felelősséget.

2020. december 10., 18:35

Szerző:

Tizenhat ember, köztük három török katona és két civil vesztette életét, tizenketten pedig megsebesültek csütörtökön egy gépkocsiba rejtett pokolgép felrobbanásakor. A merénylet a török ellenőrzés alatt álló, északkelet-szíriai Haszaka tartományban, Ras al-Ain városában történt egy katonai ellenőrző pont mellett – írja az MTI.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerint az ellenőrzőponton a helyi biztonsági erőknek és az Ankara támogatását élvező, Murád Szultán nevű szíriai fegyveres csoportnak a tagjai is szolgálatban voltak, közülük is többen meghaltak a merényletben. Az OSDH szerint a halottak száma emelkedhet, mivel a tizenkét sebesült közül többnek súlyos az állapota.

Ras al-Ain várost a török hadsereg és a vele szövetséges szíriai erők 2019 októberében foglalták el a terroristának minősített szíriai kurdok elleni offenzíva keretében. Eddig még senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként. Ez a térség az utóbbi időben több hasonló merényletnek volt a színhelye, az áldozatok a török katonák és az őket támogató szíriai csoport tagjai voltak. Törökország ezeket az akciókat az általa terrorszervezetnek tartott Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciának tulajdonította.