Tömeggyilkos nyitott tüzet meg egy kaliforniai egyetemi bulin, tizenkét ember meghalt - Videó!

2018. november 8., 12:52

Szerző:

A pittsburghi zsinagógában történt, alig két héttel ezelőtti mészárlás után újabb fegyveres ámokfutás rázta meg az Egyesült Államokat. Ezúttal a kaliforniai Thousand Oaks városában, a Borderline nevű bárban kezdett lövöldözni egy férfi, aki szerda este fekete kabátban és szemüvegben lépett be a kocsmába, ahol éppen egyetemisták buliztak.

A támadó először fejbelőtte a biztonsági őrt, majd válogatás nélkül lőni kezdett a fiatalokra. Sokan a székekkel próbálták betörni a bár ablakait, és ott próbáltak meg kimenekülni. A CNN közlése szerint a helyszínre érkező rendőrök végeztek a támadóval, akinek kilétéről egyelőre nincsenek információk. A lövöldözésben életét veszítette egy rendőr is.

Thousand Oaks városa az egyik legjobb bűnügyi statisztikával rendelkezik az országban. A bárban tartott buliban többségében elsőévesek voltak, akik a közeli evangélikus egyetem, illetve a Pepperdine Egyetem tanulói voltak.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Ventura megye sheriffje, Geoff Dean a tévékamerák előtt azt mondta: - Rettenetes, ami ott van. Vér van mindenütt.

Hozzátette, egyelőre homályos a gyilkos indítéka. Azt elmondta, hogy a támadó pisztolyt használt, nem félautomata géppuskát, amiről az első hírek szóltak. Egyelőre az sem biztos, hogy a gyilkost a rendőrök lőtték le, vagy pedig öngyilkos lett.

Az egyik szemtanú azt mondta a CNN-nek, először azt hitte, hogy az egyetemisták partijára behozott léggömbök durrantak szét sorban, pedig a lövések hangját hallotta.