Több mint havi 500 ezer forintot kér a Habony-féle hírügynökség az összes kiadott anyagáért

2019. május 11., 11:40

Szerző:

Habony Árpád V4 News Agency (V4NA) nevű, londoni székhelyű hírügynöksége több előfizetési csomagot tervez bevezetni. Az alapcsomag már most is elérhető, az havonta 450 euró (körülbelül 140 ezer forint), ezért cserébe napi 30-40 hírt kaphat az előfizető. Ha grafikákat, exkluzív híreket, fotókat, és videókat is szeretne, akkor azért külön kell majd fizetnie. A végösszeg akár 1825 euró, vagyis több, mint félmillió forint is lehet – írja a hvg.hu.

A Válasz Online április elején írta meg, hogy V4NA néven indult új nemzetközi hírügynökség, és Habony Árpád érdekeltségi körébe tartozik. A projektben 50 újságíró dolgozik majd, akik angolul és magyarul tudósítanak.

A lap szerint a kiadó tulajdonosa 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (amelynek érdekeltségi körébe tartozik az Origo), a Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Fotó: Facebook/Habony Árpád

A V4NA tartalmainak zöme azonban nem nyilvános, a hozzáféréshez regisztrálni kell. A hvg.hu megkereste a V4NA-t, amely tájékoztatta az árlista alapján a választható előfizetési csomagokról. Megjegyezték, hogy csak akkor aktiválják az előfizetést, miután megérkezett hozzájuk a pénz.

Az alapcsomag tehát 450 euró, de ezen felül a következőkre lehet még előfizetni:

 

  • Exclusive news 250 euró/hó: 3-4 exkluzív hír hetente
  • Photo pack 625 euró/hó: napi 2-300 fotó
  • Video pack 250 euró/videó: 15-20 videó hetente
  • Graphics Pack 250 euró/hó: 5-10 grafika havonta

Megkérdezték a V4NA-tól, hogy ha a teljes csomagot szeretnék, akkor az összesen mennyibe kerülne. Azt a választ kapták, hogy mindent egyenként, külön kellene megvásárolniuk a 450 eurós csomag mellett.

Megjegyezték azt is, hogy kedvezményt egyelőre nem tudnak biztosítani. A hvg.hu azt írja, hogy az így összesen akkor 1825 euróba kerülne havonta, ami mintegy 565 ezer forint.

A hvg.hu úgy tudja, ez egyelőre csak elméleti lehetőség, mivel jelenleg csak az alapcsomagra lehet előfizetni, a többi még nem elérhető.

A V4NA-ról nemrég a Guardian is írt, a lap szerint a cseh és a szlovák kormány kifogásolta, hogy a V4NA a neve alapján a visegrádi országok nézőpontját képviseli, az oldalukon mégis kizárólag olyan politikai nézőpontok olvashatók, amelyek az Orbán-kormány álláspontját tükrözik.