Gyönyörű tavat neveznének el Donald Trumpról

2020. szeptember 25., 21:11

Szerző:

Donald Trumpról neveztek el egy Koszovó és Szerbia határán található tavat, mivel az amerikai elnök hozzájárult ahhoz, hogy a két ország között áttörést jelentő kereskedelmi megállapodás szülessen - írja az Independent cikke alapján a 24.hu.

Az átnevezés ötletete Richard Grenelltől, Amerika koszovói különmegbízottjától származik, amivel egy a Fehér Házban megrendezett találkozón állt elő a szerb és a koszovói delegáció előtt.

Koszovó 2008-ban kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától. A szeptemberi megállapodás értelmében normalizálnák a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat. 

A tó jelenleg szerbül a Gazivoda, albánul az Ujamn nevet viseli, viszont a koszovói miniszterelnök már támogatta is az átnevezés gondolatát.

 

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.