Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tíz halott egy brazil bankrablási kísérletben

2019. április 4. 19:53 - szerző: MTI

Legalább tíz ember meghalt egy meghiúsult bankrablási kísérletet követően rendőrök és bankrablók között kitört lövöldözésben a brazíliai Sao Paulo nagyvárosi régiójában - közölték rendőrségi források. A halálos áldozatok mindegyike bankrabló volt, a rendőrök közül senki sem sebesült meg.

Mintegy 30, gépfegyverrel és revolverekkel állig felfegyverzett bűnöző akarta kirabolni a Banco do Brasil és a Santander Brasil nevű bankok fiókjait, amelyek ugyanabban az utcában, egymástól néhány méterre fekszenek a Sao Paulótól mintegy 80 kilométerre fekvő, 30 ezer lakosú turisztikai helységben, Guararemában. A bűnözők felrobbantották az automatákat az egyik bankfióknál, a kiérkező rendőrök azonban meghiúsították a rablást.

Ezt követően tört ki a tűzpárbaj, a rendőrség erősítést kért, a Sao Pauló-i katonai rendőrség különleges műveleti alakulata, a Rota lezárta az utakat, hogy a bűnözők ne tudjanak elmenekülni ni - mondta a Globo brazil televíziós csatornának adott nyilatkozatában Mario Alves da Silva, a Rota parancsnoka. A bankautomaták felrobbantása gyakori Brazíliában, általában a szervezett bűnözői csoportok folyamodnak ehhez a módszerhez, hogy kirabolják az automatákat. A múlt héten egy szintén állig felfegyverzett csoport támadott meg egy, az elnöki rezidencia mellett található szállodát, felrobbantott három bankautomatát, majd a zsákmánnyal kereket oldott.