A Time magazin kihirdette, ki kapta az első Év Gyereke elismerést

Az Év Embere mellett ezúttal az Év Gyerekét is kiemeli a Time.

2020. december 4., 10:25

Szerző:

Az Év Gyerekének választott a Time magazin a 15 éves indiai-amerikai feltalálót, Gitanjali Rao-t. A fiatal lány egy Kindly nevű app és weboldal fejlesztésével nyerte el a címet. Találmánya mesterséges intelligenciát használ arra, hogy felismerje az internetes zaklatást annak korai szakaszában, írja az India Express.

A magazin csütörtökön tette a bejelentést. Érvelésük szerint a lány “képes arra, hogy a szennyezett víztől a drogfüggőségen keresztül az internetes zaklatásra is felhívja a figyelmet.”

Rao-t több mint ötezer fiatal közül választották ki. A lánnyal Angelina Jolie készített interjút a magazinnak. Rao már 2017-ben felhívta magára a figyelmet, amikor kifejlesztett egy módszert, amivel ki lehet mutatni a nehézfém-szennyezést az ivóvízből.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.