Tesztelő konténerekkel tehermentesítik a bécsi rendelőket

2020. november 11., 16:13

Szerző:

A héten három helyszínen koronavírus-gyorstesztes konténereket állít fel a bécsi városvezetés, és azt tervezik, hogy amennyiben a lakosság él a lehetőséggel, november végéig tovább bővítik ezek számát harmincra - írja az azonnali.hu.

A cél az, hogy tehermentesítsék a háziorvosokat és rendelőiket, vagyis hogy ne menjen mindenki köhögéssel, náthával és lázzal a háziorvosához, hogy megtudja, ő is koronavírusos lett-e.

A boxban aztán egy koronavírus-gyorstesztként elhíresült antigén tesztet csinálnak, aminek eredményét ott helyben meg is lehet beszélni egy orvossal. Ha az eredmény az, hogy az illetőnek csak influenzája vagy sima megfázása van, az orvos természetesen abban is tud segíteni, és igazolást is ki tud állítani ahhoz, hogy a beteg táppénzre mehessen.

Ha viszont koronavírus-pozitív a teszteredmény, azesetben elvégeznek az illetőn ott helyben egy PCR-tesztet is, amit aztán továbbítanak egy laborba, majd a PRC-teszt eredményének megérkezéséig a pácienst otthoni karanténa küldik.

Mindezért természetesen nem kell külön fizetnie a szolgáltatást igénybevevőknek, hiszen többek közt ennek a fedezésére is von le az állam az emberek béréből havonta különböző járulékokat.

További részletek az intézkedésről az Azonnali cikkében.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.