Börtön fenyegeti Terry Black lányának gyámját

2019. december 21., 08:20

Szerző:

Kilátástalan helyzetbe kerültek a szeptemberben elhunyt Terry Black gyerekei, és gyámjuk, Árvai Mónika. Az asszony teljesen kiborult, miután kiderült: ha kiviszi az országból a tizenhat éves Fannit,

őt azonnal börtönbe zárhatják.

„A német hatóságoknak nem az a céljuk, hogy az árván maradt gyerek rendes családba kerüljön, hanem az, hogy állami gondozásban éljen, mert az állam jó pénzt fizet utánuk, napi száznyolcvan eurót” – kesergett az asszony, aki nem tudja, mikor szűnik már meg végre a német gyámhatóság hatásköre, hiszen a pécsi szervektől már megkapta Fanni felügyeleti jogát.

Eennek ellenére úgy döntött, mindenképpen elviszi Németországból a lányt, hiszen az ottani házban bármelyik pillanatban kikapcsolhatják a vizet és az áramot. Árvai Mónika arra kéri Terry tehetősebb barátait, hogy támogassák a gyerekeket – írja a Ripost.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.