Autók tetején indul újra az élet Thaiföldön, békák mentik meg az embereket

Egy parkolóban kezdenek új életet a taxisok.

2021. szeptember 18., 07:37

Szerző:

Thaiföld idegenforgalma a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében gyakorlatilag nullára esett vissza, így a munkanélkülivé vált taxisok kezdeményezése önsegélyezés – írja a BBC. Zöldséget termesztenek és békát tenyésztenek egy bangkoki taxitársaság járműveinek tetején, egy a thaiföldi főváros nyugati részén található szabadtéri parkolóban.

Az autóik tetején termesztett padlizsán, chili, uborka, cukkini és bazsalikom, az autógumikban kialakított mesterséges „tavakban” tenyésztett békák, illetve az esetleges fölösleg eladásából származó pénzbevétel enyhítheti megélhetési, élelmezési gondjaikat.

A taxitársaság egyik tulajdonosa szerint, a zöldségek termesztése a tetők tetején nem károsítja a taxikat, mivel a legtöbbjük már úgyis javíthatatlanul sérült.

(Kiemelt kép: egy bangkoki taxitársaság alkalmazottai zöldséget termesztenek egy telephelyen parkoló járműveken 2021. szeptember 14-én. A társaság tulajdonosa engedélyezte a szokatlan elfoglaltságot, hogy a dolgozók megtermeszthessék élelmiszerük egy részét, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, a taxisok így nem tudták fizetni a bérleti díjat, ezért pedig több ezer bérautó kihasználatlanul maradt. Bangkok, 2021. szeptember 14. Fotó: MTI / EPA / Rungrodzs Jongrit)