Gyermekszervezeteket támogat egy brit művész feldarabolt alkotása elárverezéséből

2020. szeptember 28., 12:33

Szerző:

Több mint 30 millió dollárral (9,4 milliárd forinttal) akar nemzetközi gyermekszervezeteket támogatni hatvan darabra vágott, csaknem 2000 négyzetméteres festménye elárverezéséből Sacha Jafri brit művész.

A festőművész a dubaji Atlantis szálloda báltermében dolgozik a The Journey of Humanity című képen, amelynek bevételéből a UNICEF, az UNESCO, a Global Gift Foundation és dubaji jótékonysági szervezetek részesülnek majd. Jafri, aki a pandémia miatti karantént az Egyesült Arab Emírségekben töltötte, a világ minden tájáról érkezett gyermekrajzokat is beillesztette rendhagyó projektjébe.

A világrekorder nagyságú festmény témája a kapcsolat és az elszigeteltség.

"A gyerekeknek nincsenek eszközeik hozzá, hogy megküzdjenek mindazzal, amivel most a pandémia miatt szembesülnek. Azért találtam ki, hogy ezen a módon lehetőséget adjak nekik érzelmeik kifejezésére" - magyarázta a művész.

Fotó: Youtube

A festmény, amelynek elkészítéséhez Jafri hat hónap alatt 4500 liter festéket és ezer ecsetet használt el, elkészülte után bejárja az Egyesült Arab Emírségeket. A művész elmondta, hogy 25 év alatt teremtett kapcsolatait használja fel a kezdeményezésben, hogy sikerüljön előteremtenie a célként kitűzött 30 millió dollárt. Az árverést Dubajban rendezik meg decemberben.

Maria Bravo, a Global Gift Foundation képviseletében hangsúlyozta, hogy pillanatnyilag a koronavírus-járvány okozta globális válság közepette bármilyen segítség jól jön, hiszen idén szokásos adománygyűjtő gálájukat sem tudták megrendezni. "Új utakat kell találnunk a gyűjtésre"- fűzte hozzá.

Jafri az árverésből befolyó összegből a világ legszegényebb gyerekeit akarja támogatni oktatási, kapcsolatteremtési, egészségügyi és higiéniai lehetőségeik javításával. "A vásárlók nemcsak a világon valaha elkészült legnagyobb festmény egy darabját kapják meg, hanem a történelem egy darabkáját is, mert amit ezzel a pénzzel teszünk, az óriási" - fejtette ki a művész korábban a CNN-nek nyilatkozva.