További szigorítások jönnek a bolgár fővárosban, a polgármester szerint riasztó a helyzet

Bezárnak a szórakozóhelyek, aggódik Szófia polgármestere.

2020. október 24., 15:40

Szerző:

Két hétre bezárnak a szórakozóhelyek a járvány miatt, közölte Jordanka Fandakova, Szófia polgármestere.

A bolgár főpolgármester azt szorgalmazta, hogy az egyetemek kezdjék meg az online oktatást, a sok munkatársat foglalkoztató cégek pedig engedélyezzék a home office-t. Szerinte a kétmilliós városban egyre riasztóbb a helyzet, és a kórházak teherbíró képessége is túl van feszítve.

Bulgáriában sok más országhoz hasonlóan az utóbbi hetekben ugrott meg a fertőzöttek száma. Szombatra már 1589 új fertőzéses esetet regisztráltak, ezzel pedig a hétmilliós országban a fertőzöttek száma 36 591-re nőtt. A fővárosban egy nap alatt 584 új fertőzöttet azonosítottak.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök három másik kormánytaggal együtt péntek óta önkéntes karanténban van, mert találkoztak egy miniszterhelyettessel, aki pozitívra tesztelt.

(MTI)

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.