Szlovákiában is életfogytiglanra ítélték a Magyarországon életfogytiglani büntetését töltő Jozef Rohácot

2018. december 10., 15:55

Szerző:

Jozef Roháč jelenleg Magyarországon tölti életfogytiglani börtönbüntetését. Hétfőn viszont a szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa határozott Jozef Roháč ügyében a szlovákiai maffiagyilkosságok kapcsán, eszerint szintén életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őt – írja a Paraméter.

Ezzel a fellebbviteli bíróság megerősítette a Specializált Büntetőbíróság tavaly áprilisban kirótt büntetését. Rohác nem jelent meg a tárgyaláson.

Aranykéz/Fenyő - Életfogytiglanra ítélték első fokon Roh? Jozef Rohác
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Egy hónappal korábban hozta meg elsőfokú ítéletét a szlovák bíróság a Sýkora-klán egykori maffiózói ellen, Roháč mellett akkor Róbert Lališ (Kýbel) és Ivan Cupper (Vincko) is életfogytiglant kapott első fokon, Martin Bihárit (Orosz) 23 évre ítélték, Alojz Kromka (Takarító) esetében pedig nem szabtak ki büntetést, mert már korábban életfogytiglanra ítélték.

A bűnszervezet tagjait 1998 és 1999 között elkövetett hat brutális gyilkossággal vádolták. Az áldozataik tulajdonképpen mind alvilági vagy vállalkozói körből kerültek ki, így lényegében leszámolásról volt szó.

A budapesti Fővárosi Ítélőtábla tavaly májusban hirdette ki jogerős határozatát a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében, Jozef Roháčot életfogytiglani, Portik Tamást 13 éves szabadságvesztésre ítélve.