Visszatért Szíriába egy amerikai katonai konvoj

2019. október 26., 15:25

Szerző:

Irak területéről visszatért egy amerikai katonai konvoj az északkelet-szíriai Haszeke tartományba - jelentette szombaton a SANA szíriai állami hírügynökség.

A több tucat katonából és harcjárművekből álló katonai konvojt a SANA információi szerint helikopterek kísérik.

Mark Esper amerikai védelmi miniszter pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Egyesült Államok megerősíti katonai jelenlétét Szíriában, annak érdekében, hogy megakadályozza az Iszlám Államnak terrorszervezet harcosainak hozzáférését a területen található olajmezőkhöz és az abból származó bevételekhez.

Az Egyesült Államok október elején vonta ki Szíria északi részéből a szíriai kurd erőket támogató katonáit, megnyitva ezzel az utat a török hadsereg október 9-én indított kurdok elleni offenzívája előtt.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.