Szír kormánykatonák haltak meg az Iszlám Állam támadásában

2019. április 20., 12:29

Szerző:

Harminchat szíriai kormánykatona halt meg az Iszlám Állam fegyvereseinek támadásában az elmúlt 48 órában - közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). 

A londoni székhelyű szervezet beszámolója szerint 28 katona a sivatagban vesztette életét, Palműrától északra. Nyolcan pedig az északkelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban haltak meg, amikor a szélsőséges fegyveresek rajtuk ütöttek. A támadásokban a kormányerők legkevesebb nyolc iszlamistával végeztek.

A támadások egy hónappal azután történtek, hogy a nemzetközi terrorellenes koalíció helyi szövetségese, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet győzelmet hirdetett az Iszlám Állam felett.

Az elmúlt hónapokban a szélsőséges csoportok jelentős területeket vesztettek el Szíriában és a szomszédos Irakban, ahol egykor az Iszlám Állam bejelentette sajátos, nagy kiterjedésű kalifátusának megteremtését.

2024. április 14., 07:54

A légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát - jelentette az izraeli 12-es televízió magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva.