Szijjártó Péter: Magyarország olyan Európai Uniót akar, ahol a karácsony karácsony marad

2018. december 10., 20:35

Szerző:

A szálak összeérnek, ma már világosan látszik, hogy az Európai Unió és az ENSZ akarata ugyanaz, ami ugyanis jelenleg az ENSZ-ben és Brüsszelben zajlik, az az illegális bevándorlás legalizálása - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben magyar újságírók előtt.

 

A Külügyek Tanácsának ülése Brüsszelben Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU Külügyek Tanácsának tanácskozásán Brüsszelben 2018. december 10-én
Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter az EU-s külügyminiszterek ülése után kijelentette, 2015 óta szervezetten és irányítottan zajlik az illegális bevándorlás Európában, amivel szemben Magyarország olyan Európai Uniót akar, ahol a karácsony karácsony marad, betlehemmel és karácsonyfával. Ami az ENSZ globális migrációs csomagját illeti, szerinte az előkészítő tárgyalásokon nem más zajlott, mint „az európai emberek elárulása”, a hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról című dokumentumok az európai érdekeket egyáltalán nem jelenítik meg. Tájékoztatása szerint a tanácskozáson felhívta az Európai Unió figyelmét arra, hogy az unió képviselői sem Marrákesben, sem New Yorkban nem mondhatnak semmit sem az EU nevében tekintettel arra, hogy a tagországok egynegyede, hét ország úgy döntött, hogy nem támogatja a globális migrációs paktumot.

Ezek után csak csendben jegyezhetjük meg, hogy a Nikola Gruevszki macedón exkormányfőnek adott menedékjoggal Magyarország is befogadott egy illegális migránst az Orbán-kormány közreműködésével.

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.