Széttéptek és megettek egy orvvadászt az oroszlánok Dél-Afrikában

2018. február 12. 20:40 - szerző: 168 Óra

Dél-Afrikában oroszlánok téptek szét egy orvvadászt, csak a fejét hagyták érintetlenül – írja a Daily Mail.

A férfi sötétedés után az Ingwelala magánrezervátumban indult vadászatra a Limpopo tartománybeli Hoedspruit mellett. A sikoltását még lehetett hallani, de mire a segítségére siettek volna, már csak az oroszlánokat tudták elűzni a maradványai mellől. Az oroszlánok pillanatok alatt szétszaggatták és felfalták a férfit. A rendőrség először azt hitte, hogy a rezervátum egy alkalmazottját kapták el, de ő végül sértetlenül előkerült. 

Fotó: Youtube

A férfinál iratok nem voltak, és mivel még folyik a nyomozás, nem erősítették meg, hogy biztosan orvvadász volt-e az áldozat. Erre utal azonban, hogy sötétedés után vadászott, a holttestétől nem messze pedig végül két olyan fegyvert és hozzávaló lőszert találtak, amilyet nagyvadak, főleg elefántok és orrszarvúak elejtéséhez használnak az orvvadászok.

Megtalálták két másik ember lábnyomát is, ami azt jelenti, hogy feltételezhetően három orvvadász indult útnak az éj leple alatt, de ketten elmenekültek, amikor a társukat az oroszlánok elkapták. 

Afrikában évente 250 embert ölnek meg oroszlánok. Egy hím oroszlán átlagosan 190, egy nőstény 130 kilogrammot nyom, és akár 80 kilométer per órás sebességgel is tudnak futni. Már kevesebb mint húszezer példány él szabadon belőlük. Csontvázukat a kereslet fő forrásának számító távol-keleti feketepiacon hétezer fontért (átszámítva 2,5 millió forintért), bőrüket 3000 ezer forintért (egymillióért), egy fogukat 500 fontért (175 ezer forintért) lehet eladni.