Szektás magyar nő gyilkolt meg egy 72 éves nyugdíjast Ausztriában

2018. december 8. 18:28 - szerző: 168 Óra

Osztrák nyugdíjasoktól több mint 300 millió forint értékű eurót zsarolt ki az a három középkorú nőből álló bűnbanda, amely figyelmeztetés, bosszú gyanánt ingatlanokat is felgyújtott a dél-ausztriai városnál – írja a Blikk a Heute című osztrák lap információira hivatkozva.

Az elkövetőket okkult nőtrióként és mini-szektaként emlegetik, köztük volt egy 43 éves magyar nő is, akit egy 72 éves nő megfojtásával is gyanúsítanak. A nő épp újabb gyújtogatásra készült, amikor tetten érték, és elismerte a gyilkosságot, hangsúlyozva, parancsot teljesített. A Heute című osztrák lap szerint, a magyar nő azért vallott, mert vélhetően szabadulni akart a 47 éves szektavezér uralma alól.

A módszerük szinte minden esetben ugyanaz volt: az utcán szólították le az idős nőket és balsors elöli védelmet tukmáltak rájuk – írja a Blikk. Akit becserkésztek, nem engedték: újra és újra felkínálták szolgálataikat, de az okkult szeánszokért egyre több pénzt kértek. Aki nem akart kötélnek állni, azt azzal fenyegették, hogy átkot szórnak rá. Az így megfélemlített idős emberektől nagy összegű kölcsönöket is felvettek. Vezetőjük állítólag végrendeletekbe is beleíratta magát. Most mindhárman a klagenfurti börtönben vannak előzetes letartóztatásban.

A Heute forrása szerint, a munka nélküli szektavezér és szintén munka nélküli férje közös bankszámláján 347 ezer euró, azaz 113 millió fordult meg az elmúlt 4 évben. A nő 2011-ig energetikusként dolgozott, de csalás miatt elítélték és engedélyét bevonták.