Szájer József szerint gyáva politikai lincselés, amit Trócsányi Lászlóval művelt Brüsszelben a baloldal

2019. szeptember 30., 20:32

Szerző:

Az Európai Parlament jogi bizottsága semmilyen módon nem akarta támogatni Trócsányi László uniós biztosi jelölését, büntetést akartak kiszabni rá, amiért megvédte a magyar polgárokat, amiért ő volt a jogi határzár létrehozója - mondta Szájer József fideszes EP-képviselő hétfőn Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy a jogi bizottság (JURI) megerősítette azt a múlt heti döntését, hogy továbbra sem támogatja Trócsányi László biztosi kinevezését. A bizottság fenntartotta azt az álláspontját, hogy összeférhetetlenség van Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között. A JURI múlt csütörtökön hallgatta meg Trócsányi Lászlót, majd titkos szavazással állapította meg az összeférhetetlenséget.

Szájer József nyilatkozatában gyáva döntésnek nevezte a jogi bizottság hétfői határozatát. A döntés a szakbizottság politikai megoszlását tükrözi – mondta.

Szájer József hangsúlyozta, hogy az EP jogi bizottságának eljárása a magyar biztosjelölttel szembeni

politikai lincselés, durva és gyáva akció

a szakbizottság baloldali politikai erőinek részéről. Döntését valótlanságokra építette a jogi bizottság - jelentette ki.