Szájer szerint Magyarország jól kezelte a járványt, nincs szükségünk plusz forrásokra

A fideszes EP-képviselő szerint azért lettünk bűnbakok, mert a gazdagok a jogállamisági normákkal leplezik fukarságukat.

2020. november 23., 10:58

Szerző:

„Magyarországot kizárólag azért akarják büntetni, mert gyakorolja a jogait” – mondta Szájer József a HírTV-nek. Szerinte minden kultúrában más és más, mik a jogállami normák, így van német, brit és francia modell is. Azt viszont nem tartja egyértelműnek, mi a jogállam fogalma az EU-ban. „Az a pénz, amit megvétóztunk, valójában egy hitelfelvétel, nem a saját pénzünk” – tette hozzá.

Szájer a helyreállítási alaphoz kötött jogállamisági feltételekről azt mondta, Magyarország korábban is jelezte: nem jó, hogy Európa eladósítja magát a következő nemzedékek rovására. „Magyarország jól kezelte a járványt, nekünk nincs szükségünk plusz forrásokra” – mondta.

A politikus szerint csak szolidaritásunk jeleként mentünk bele a hitelfelvételbe, hogy segítsük a déli országokat, most viszont a gazdag uniós országok egyszerűen Magyarországra akarják fogni saját fukarságukat. „Ezek az országok hazánkkal akarják elvégeztetni azt a szívességet, hogy a vétójoggal élve nekik ne kelljen finanszírozni ezeket a hiteleket” – mondta.