Lőjetek le! – kiabálta a rendőröknek az ámokfutó, miközben több embert megkéselt

2019. augusztus 13., 07:56

Szerző:

Több embert sebesített meg késsel egy ismeretlen férfi Sydney belvárosában kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanítottak, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették - jelentették ausztrál médiaforrások.

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Heraldnak úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok közül egy nőt kórházba szállítottak, az állapota stabil. 

A Sky News hírportál szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „Lőjetek le! A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. A Sky News riportere hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a férfi a letartóztatáskor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!”, ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A rendőrség Twitteren szólította fel a város lakóit, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.