Terroristagyanús embereket fogtak el Svájcban

2020. október 2., 15:43

Szerző:

Letartóztattak négy embert pénteken Svájcban azzal a gyanúval, hogy kapcsolatuk van az Iszlám Állam és az al-Kaida nevű dzsihadista terrorszervezetekkel - írta az MTI.

A szövetségi ügyészség közlése szerint a rendőrség három házat kutatott át egyszerre Fribourgban bűnügyi nyomozás során. A négy őrizetbe vetett azzal is gyanúsítják, hogy részt vettek bűnszervezetekben vagy segítették azokat.

A gyanúsítottak egyike egy 28 éves koszovói nő. A másik három közül az egyik szintén koszovói: egy 26 esztendős férfi. A harmadik egy 29 esztendős észak-macedóniai, a negyedik pedig egy svájci-koszovói kettős állampolgár.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.