Strache belátja, hogy elfogadhatatlan baromságokat beszélt Ibizán, de azért feljelenti a bukását okozó videó készítőit

2019. május 24., 16:44

Szerző:

Videóüzenetben jelentette be Heinz-Christian Strache, hogy feljelentést tett a bécsi ügyészségen három személy ellen, akiknek köze lehet az ibizai videó elkészítéséhez.

A megbukott osztrák alkancellár nem tagadta, hogy hibázott, de hozzátette, hogy egy megrendezett beszédhelyzet szereplője volt, ő pedig

csak gondolatkísérleteket hangoztatott.

– írja a hvg.hu.

Utóbbiakról viszont elismerte, hogy baromságok voltak, amelyek teljesen elfogadhatatlanok.

Strache teljesen kizártnak tartja, hogy további részletek kerüljenek elő az ibizai villában töltött estéjéről.

„Teljesen abszurdak és hiteltelenek azok a kijelentések, miszerint léteznek olyan felvételek, amik drogfogyasztás vagy szexuális aktus közben mutatják a személyemet” – tette hozzá.

Heinz-Christian Strache a nyilvánosságra került videón állami megbízások elnyerését ígérte egy dúsgazdag, magát orosznak valló nőnek, cserébe azért, hogy részesedést vesz egy osztrák napilapban, és aztán támogatná a Szabadságpárt kampányát. 

A Strache-botrányba belebukott az osztrák kormány, ősszel előrehozott választásokat tartanak az országban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.