STOP ORBÁN! matricát ragasztottak Brüsszelben a magyar állandó képviselet ajtajára

2018. december 16., 14:32

Szerző:

STOP ORBÁN! feliratú matricákat ragasztott fel a Radikális Európai Demokraták mozgalom Brüsszelben az EU-s intézményekhez rendelt magyar nagykövetség ajtajára. Mester Barnabás, a mozgalom egyik alapítója az épület előtt tartott sajtótájékoztatóján arra kérte a külföldön élő magyarokat, hogy ők is tiltakozzanak az Orbán-kormány politikája, a Munka törvénykönyvének rabszolgatörvény néven ismert módosítása és a Trócsányi László igazságügyi minisztertől függő különbíróságok felállítása ellen.

- Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is

- hívta fel a figyelmet a politikus.

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.