Sírva fakadt a meghatottságtól Dennis Rodman, mikor a Kim-Trump csúcsról beszélt

2018. június 12. 09:36 - szerző: 168 Óra

A XXI. század legnagyobb dipolomácia áttörésének nevezik a szingapúri Trump-Kim találkozót, és kétségkívül nem gondolja ezt másként Dennis Rodman volt NBA-sztár, aki élő adásban pityergett a Trump kampány szlogenjét viselő vörös baseball sapkája alatt. Rodman egészen Szingapúrig repült, hogy szemtanúja lehessen a nagy eseménynek.

– Fantasztikus nap ez a mai. Nagyon boldog vagyok – mondta a CNN-nek Rodman, aki már korábban dicsekedett azzal, hogy valahol neki is köszönhető, hogy ez a csoda létrejöhetett.

Rodman többször utazott Észak-Koreába, ahol a köztudottan kosárlabda-rajongó Kim Dzsongun szeretettel fogadta. Rodman szerint, ahogy egyre többször látogatott a diktatúrába, egyre inkább otthon érezte magát.

Rodman szerint Kim már jó barátja, és örül annak, hogy Trump észrevette, hogy az észak-koreaiaknak van szívük és lelkük, karizmájuk és szeretik egymást. – Szeretném, ha jól kijönnénk. Rázzuk meg egymás kezét, igyunk egy jeges teát. Nem tudok semmit a háborúkról, nem is akarok ilyesmi miatt aggódni – fogalmazott egyszerűen a volt kosaras.

Rodman szerint a Fehér Házból is felhívták, hogy köszönetet mondjnak neki és átadják, hogy Donald Trump nagyon büszke rá. Érdekes fordulat ez azután, hogy 2014-ben az akkor még a The Apprentice valóságshow-tehetségkutatót vezető Trump kikérte magának azt az állítást, miszerint elmenne Rodmannel Észak-Koreába. – Dennis Rodman vagy részeg volt, vagy éppen be volt drogozva, amikor azt állította el akarok menni vele Észak-Koreába. Örülök, hogy kirúgtam a showból – írta akkor Twitteren a jelenlegi államfő.