Kórházba került Silvio Berlusconi

2020. szeptember 4., 12:47

Szerző:

Silvio Berlusconi olasz politikusnál nemrégiben pozitívnak bizonyult az elvégzett koronavírus-teszt, a kórház szerint állapota nem aggasztó - derült ki pénteken a környezete által kiadott közlemény szerint.  

Berlusconit a milánói San Raffaele kórházban kezelik. 

A 83 éves, korábbi többszörös kormányfőről kedden pártja, a Hajrá Olaszország (FI) azt közölte, hogy állapota tünetmentes, és házi karanténban tartózkodik. A Szardínia szigetén töltött nyaralása után végeztette el magán a tesztet, az után, hogy közeli barátjával, Flavio Briatore vállalkozóval Szardínián találkozott, aki később fertőzöttnek bizonyult.

A 83 éves, konzervatív pártok színeiben politizáló médiavállalkozó, üzletember Berlusconi háromszor volt Olaszország miniszterelnöke, 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és végül 2008-tól 2011-ig. Jelenleg a Hajrá Olaszország nevű jobbközép párt európai parlamenti képviselője.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.