Nagyon sok szavazatot kapott vasárnap a polgármester, csakhogy már tíz napja nem él

2020. szeptember 28., 12:53

Szerző:

Nagy népszerűségnek örvendett a romániai Olt megyei Deveselu nevű községében a harmadik mandátumára pályázó Ion Aliman polgármester, meg is kapta a szavazatok több mint felét a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Csakhogy ő már nem él.

A község polgármestere szeptember 17-én hunyt el, a hivatalos orvosi jelentés szerint a koronavírus okozta szövődmények miatt.

Mivel a szavazólapokat addigra kinyomtatták, a neve szerepelt a cédulán – és sokan rá is nyomták a pecsétet. A Digi24 televízió helyszíni riportjában a helybeliek azt mondták, hogy az iránta való tiszteletből szavaztak rá, mert „jó ember és jó polgármester volt”, aki „sokat tett a közösségért”, és ő „megőrzik emlékezetükben”.

A polgármester-választást természetesen meg kell majd ismételni – írja a Maszol.

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.