Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Már hat halálos áldozata van annak a román pszichiátrián történt támadásnak, ahol egy beteg infúziós állvánnyal támadt a társaira

2019. augusztus 26. 16:10 - szerző: 168 Óra

Meghalt hétfő reggel a bukaresti egyetemi sürgősségi kórházban annak a támadásnak az egyik áldozata, amelyik Romániában a Buzau megyei Sapoca község neuropszichiátriai kórházában történt augusztus 17-én - adta hírül az Agerpres román hírügynökség. A halálos áldozatok száma így hatra emelkedett. Az áldozat egy 79 éves nő, akit megműtöttek, de ezt követően folyamatosan súlyos állapotban volt, lélegeztető gépre volt kötve és hemodinamikailag is instabil volt.

A kórházba beutalt másik pácienst a múlt hét óta az idegsebészeten kezelik, állapota stabil.

A Floreasca kórházba beutalt páciens állapota továbbra is súlyos. Bár a szedált állapotot megszüntették, a beteg nem ébredt fel a kómából. Magas láza és magas vérnyomása van, túlélési esélye folyamatosan csökken.

A Sfântul Pantelimon kórházba vitt és megműtött férfi állapota súlyos, kómában van, az ide beutalt nőt pedig pénteken átvitték a Buzau Megyei Kórház neurológiai osztályára.

Fotó: Libertatea

A Bagdasar kórházban két nőt és egy férfit kezelnek. A 62 éves nőt hétfőn akarják megműteni, a 83 éves nő állapota javult, így lehet, hogy a hét folyamán visszaviszik Buzau megyébe, a 60 éve férfi állapota javult, de az orvosok szerint még mindig fennáll az eshetősége, hogy meg kell műteni, informál még a tárca.

Augusztus 17-én éjszaka a sapocai neuropszichiátriai kórházba alkoholelvonási tünetekkel beutalt 38 éves férfi több ütést mért egy perfúziós állvánnyal két kórterem pácienseinek a fejére. Négy páciens azonnal meghalt, heten súlyosan megsérültek, de egyikük néhány nappal később meghalt a kórházban.