Tele volt droggal a teherautója, belerohant két rendőrautóba a kapitányság épülete előtt

2019. július 23., 10:19

Szerző:

Kábítószerrel megrakott teherautó ment neki Sydney-ben két, a rendőrség épülete előtt parkoló rendőrautónak, majd továbbhajtott - közölte kedden az ausztrál nagyváros rendőrsége. – Bizonyára ez a Sydney-i rendőrség történetének egyik legkönnyebb kábítószerfogása – jelentette ki Glyn Baker rendőrségi szóvivő az eset után, hozzátéve, hogy a körülmények elképesztő összejátszásáról volt szó. 

A teherautót, amely több mint 200 millió ausztrál dollár (körülbelül 40 milliárd forint) értékben szállított metamfetamint, a karambol után alig egy órával tartóztatták fel a rendőrök. A közlemény hozzáteszi, hogy a balesetben nem sérült meg senki. A teherautó sofőrjét kábítószer-kereskedelem mellett gondatlan vezetéssel is vádolják.

Korábban az ausztrál rendőrség már jelezte, hogy az országban veszélyes mértékben elterjedt a kábítószer-használat, és egyre nagyobb a kereslet az illegális szerekre. Egy februárban közzétett jelentés szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd ausztrál dollárt költenek illegális drogokra évente, beleértve csaknem 9,6 tonna metamfetamint, amely az ország legnépszerűbb kábítószere.