Rendőr hajtott a húsvéti menetbe, azonnal meglincselték

2019. április 23., 08:33

Szerző:

Legalább tíz ember vesztette életét és harmincan megsérültek az északkelet-nigériai Gombe városában, ahol egy rendőr hajtott a húsvétot ünneplő menet tagjai közé - közölte a helyi rendőrség hétfőn.

Az áldozatok többsége gyerek.

Mary Mallum rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a feldühödött emberek meglincselték a vasárnap esti felvonulásba hajtó, szolgálaton kívüli rendőrt és a vele egy járműben utazó társát. Összesen tízen haltak meg, köztük a rendőr, aki a az incidens idején nem volt egyenruhában, és az őt kísérő milicista. – Harminc gyerek sérült meg, őket kórházban ápolják" - tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Az AFP francia hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a rendőr kocsijával szándékosan hajtott a tömegbe egy vitát követően, mivel a menet elállta a járműve útját.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.