Lehallgatható Biden a szobabiciklijén keresztül, leszedik a mikrofont és a kamerát róla

A túl okos Peloton bringát nem engedik használni a Fehér Házban, csak lebutítva.

2021. január 21., 16:49

Szerző:

Joe Biden ezentúl csak jelentősen átalakítva használhatja szupermodern szobabiciklijét a Fehér Házban - írja a hvg.hu a The New York Times cikke alapján.

A több mint 700 ezer forintba kerülő Peloton szobabicikli egyre elterjedtebb az Egyesült Államokban is. Egy hatalmas tablet a kijelzője, amelyben mikrofon, kamera és wifi is van.

A New York Times által megszólaltatott szakértők szerint a szobabicikli komoly kockázatot jelent, mert külföldi titkosszolgálatok által könnyen lehallgatható, sőt, akár még az elnök egészségi állapotáról is értesülhetnek.

„Ha valóban el akarjuk kerülni a biztonsági kockázatot, akkor el kell venni a kamerát és a mikrofont"- mondta Richard H. Ledgett Jr, az NSA (National Security Agency, Nemzetbiztonsági Ügynökség) volt igazgatóhelyettese a New York Timesnak.

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.