Pápaparkot létesítenek Ferenc történelmi székelyföldi látogatásának az emlékére

2019. május 14., 13:35

Szerző:

Ferenc pápa székelyföldi látogatására emlékeztet majd az a kis emlékhely, amelyet Gyergyószentmiklós és Tekerőpatak határában alakítanak ki – írja a Székelyhon.

A pápa csíksomlyói látogatása olyan történelmi jelentőségű esemény Székelyföldön, amire sok év múlva, a későbbi utódoknak is emlékezniük kell – ez a gondolat késztette arra a gyergyószentmiklósi katolikus plébániákat és civil közösségeket, hogy egy emlékparkot létesítsenek.

Egy, a vaslábi bányából származó kőre faragják majd rá Ferenc pápa csíksomlyói miséjére utaló szavakat, és három tölgyet ültetnek ennek közelében. Az ehhez szükséges telket Szász Tibor ajánlotta fel az egyháznak.

A pápapark létesítése nem az egyedüli esemény Gyergyószentmiklóson, ami a pápa székelyföldi látogatásához kötődik. A Malom utcában keresztet állítottak a környéken lakók, az Arbor Szövetség és a Szent István plébánia pedig rajz- és prózapályázatot hirdetett gyerekek számára.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.